Wat zijn de beste strategieën voor e-commerce marketing?

Wat zijn de beste strategieën voor e-commerce marketing?

Dit gaan we allemaal bespreken in dit artikel:

Hoe kan jij er nou echt voor zorgen dat je meer leads, klanten & verkopen gaat maken?

Als eigenaar van een e-commerce bedrijf wil je niets liever dan je online verkoop verhogen. Het toepassen van effectieve online marketingstrategieën kan hierbij helpen. In deze sectie zullen we verschillende aspecten van e-commerce marketing bespreken en laten zien hoe je deze strategieën kunt gebruiken om jouw online succes te verbeteren.

E-commerce marketing omvat verschillende vormen van online marketing, zoals zoekmachine optimalisatie (SEO), website optimalisatie, social media marketing, content marketing, online adverteren en meer. Elk aspect draagt bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van je bedrijf en het aantrekken van potentiële klanten.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) en website optimalisatie zijn cruciaal voor het verbeteren van de ranking van je website in zoekmachines en het aantrekken van organisch verkeer. Social media marketing biedt de mogelijkheid om je merk te promoten en in contact te komen met je doelgroep. Content marketing zorgt ervoor dat je site waardevolle informatie biedt aan je bezoekers en potentiële klanten aantrekt. Online adverteren stelt je in staat om gericht te adverteren om meer verkeer naar je website te genereren.

Door deze strategieën te combineren en te optimaliseren, kun je een effectieve e-commerce marketingcampagne opzetten die resulteert in meer verkeer, meer conversies en meer omzet.

Belangrijke Takeaways:

 • E-commerce marketing omvat verschillende vormen van online marketing, zoals SEO, website optimalisatie, social media marketing, content marketing en online adverteren.
 • Elk aspect draagt bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van je bedrijf en het aantrekken van potentiële klanten.
 • Door deze strategieën te combineren en te optimaliseren, kun je een effectieve e-commerce marketingcampagne opzetten die resulteert in meer verkeer, meer conversies en meer omzet.

Het belang van online marketing bij e-commerce

Bij e-commerce is online marketing onmisbaar. Door online marketing strategieën effectief toe te passen, kun je jouw online verkoop verhogen. Online marketing omvat alle digitale marketingactiviteiten om jouw producten of diensten te promoten en verkopen via het internet. Denk aan zoekmachine optimalisatie (SEO), social media marketing, content marketing en meer.

Dankzij online marketing heb je de mogelijkheid om jouw doelgroep gericht te bereiken en tevens jouw merk te versterken. Door de inzet van online marketing kun je de juiste boodschap op het juiste moment bij de juiste persoon krijgen.

Met de wereld die steeds meer digitaliseert en online gaat, is het essentieel om online marketing strategieën toe te passen voor e-commerce. Hierdoor kun je jouw online zichtbaarheid en naamsbekendheid verbeteren, en in contact komen met potentiële klanten.

Tip: Zorg ervoor dat jouw online marketing strategieën naadloos aansluiten op jouw bedrijfsdoelstellingen en doelgroep. Dit zal leiden tot een betere ROI en uiteindelijk meer succes van jouw e-commerce bedrijf.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) voor e-commerce

Als je een e-commerce bedrijf hebt, is het essentieel om zoekmachine optimalisatie (SEO) te gebruiken om meer verkeer naar je webshop te genereren. SEO heeft betrekking op alle strategieën en technieken die je kunt gebruiken om je website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Door je website te optimaliseren, kun je je ranking verbeteren en meer organisch verkeer naar je webshop krijgen.

Er zijn verschillende SEO-strategieën die je kunt toepassen om je e-commerce prestaties te verbeteren:

1. Zoekwoordenonderzoek

Door zoekwoordenonderzoek te doen, kun je begrijpen welke zoekwoorden je doelgroep gebruikt om naar producten of diensten te zoeken die jij aanbiedt. Gebruik deze zoekwoorden op strategische plaatsen op je website, zoals in de titels en beschrijvingen van productpagina’s, om je ranking te verbeteren.

2. Technische SEO

Technische SEO heeft betrekking op het optimaliseren van de technische aspecten van je website, zoals de laadsnelheid, mobiele responsiviteit en de structuur van je URL’s. Dit helpt zoekmachines bij het begrijpen wat er op je website staat en waar het over gaat.

3. Content optimalisatie

Het optimaliseren van je content richt zich op het gebruik van relevante zoekwoorden in titels, headers, meta beschrijvingen, alt-tags en meer. Dit helpt zoekmachines bij het begrijpen welke inhoud op je webpagina’s staat en zorgt ervoor dat je website hoger scoort in zoekresultaten.

4. Linkbuilding

Linkbuilding is het verkrijgen van backlinks naar je website vanaf andere websites of pagina’s. Dit kan je ranking in zoekmachines verbeteren, omdat het als een aanbeveling wordt gezien.

5. Lokale SEO

Lokale SEO is gericht op het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten, zodat mensen je bedrijf kunnen vinden wanneer ze zoeken naar diensten of producten in hun directe omgeving.

Door deze SEO-strategieën toe te passen, kun je meer organisch verkeer naar je website genereren en je online verkoop verhogen. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste SEO-trends en -ontwikkelingen om ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd blijft.

Het optimaliseren van je website voor e-commerce

Als het gaat om e-commerce, is jouw website jouw digitale etalage. Het is daarom essentieel om je website te optimaliseren voor zowel zoekmachines als gebruikers met als doel om meer conversies te genereren. Hieronder volgen enkele belangrijke website-optimalisatiestrategieën die je kunt toepassen om je e-commerce succes te verbeteren.

Verbeter de laadsnelheid van je website

Een van de belangrijkste factoren die van invloed is op de gebruikerservaring is de laadsnelheid van je website. Een langzame website kan bezoekers irriteren en ervoor zorgen dat ze je website verlaten voordat ze zelfs maar een kans hebben gehad om iets te kopen. Zorg ervoor dat je afbeeldingen zijn geoptimaliseerd, gebruik caching en minimaliseer het aantal HTTP-verzoeken om de laadsnelheid van je website te verbeteren.

Zorg voor een gebruiksvriendelijke navigatie

Je website moet makkelijk te navigeren zijn voor je gebruikers. Zorg dat de navigatie intuïtief en duidelijk is en dat je bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Een georganiseerde navigatiebalk, een zoekfunctie en duidelijke categorieën kunnen de gebruikerservaring verbeteren en de conversies verhogen.

Maak gebruik van duidelijke en aantrekkelijke productafbeeldingen

Een van de krachtigste manieren om je producten te presenteren is door middel van visuele media. Zorg voor duidelijke, hoogwaardige afbeeldingen van je producten en toon ze vanuit verschillende hoeken. Dit kan het vertrouwen van je bezoekers vergroten en hen overtuigen om te kopen.

Voeg klantrecensies en -beoordelingen toe

Klantbeoordelingen en -recensies kunnen van onschatbare waarde zijn bij het verhogen van de conversies van je e-commerce website. Zorg ervoor dat je klanten de mogelijkheid hebben om hun feedback te geven en toon deze beoordelingen op een prominente plaats op je website. Dit kan potentiële klanten overtuigen om een aankoop te doen.

Maak je website mobielvriendelijk

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om online te winkelen, daarom is het van groot belang dat je website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Zorg ervoor dat jouw website responsive is en goed werkt op verschillende schermformaten. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren en jouw conversiecijfers verhogen.

Implementeer een veilige en betrouwbare betaalmethode

Een van de grootste zorgen van online shoppers is de veiligheid van hun betaling. Zorg ervoor dat je een veilige en betrouwbare betaalmethode op je website implementeert, zoals iDeal of PayPal. Dit kan het vertrouwen van je klanten vergroten en zorgen voor meer conversies.

Social media marketing voor e-commerce

Social media marketing is een krachtige tool voor e-commerce ondernemers. Door de enorme populariteit van social media platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter, zijn deze kanalen een ideale manier om je merk te promoten en in contact te komen met potentiële klanten.

Als je slim gebruik maakt van social media, kun je jouw e-commerce bedrijf laten groeien en je online verkoop verhogen. Hieronder zijn enkele manieren om social media marketing te integreren in jouw E-commerce Marketing strategie:

 1. Maak een social media strategie: Ontwikkel een plan voor jouw social media activiteiten. Welke platforms ga je gebruiken? Wie is jouw doelgroep? Wat voor soort content ga je delen? Houdt je strategie eenvoudig en realistisch.
 2. Zorg voor consistentie: Post regelmatig content op jouw social media accounts om jouw merkidentiteit te behouden en jouw volgers betrokken te houden.
 3. Vul jouw profielinformatie in: Zorg ervoor dat jouw social media profielen volledig zijn ingevuld en dat ze linken naar jouw website. Dit maakt het voor potentiële klanten gemakkelijker om meer te weten te komen over jouw bedrijf en producten.
 4. Gebruik visuals: Social media inhoud die visueel aantrekkelijk is, is meestal effectiever dan enkel tekstuele content. Gebruik daarom aantrekkelijke afbeeldingen en video’s om de aandacht van jouw volgers te trekken.
 5. Betrek jouw volgers: Social media biedt de mogelijkheid om in contact te komen met jouw volgers. Reageer op hun opmerkingen, beantwoord hun vragen en vraag naar hun feedback over jouw producten.

Door bovenstaande stappen te volgen kun je jouw social media inzetten om jouw e-commerce bedrijf te laten groeien. Vergeet niet dat social media niet alleen een manier is om te adverteren, maar ook om in contact te komen met jouw klanten en hun mening te horen. Dit kan jouw bedrijf helpen om zich te ontwikkelen en te verbeteren.

Content marketing voor e-commerce

Content marketing is een essentieel onderdeel van e-commerce marketing. Met waardevolle content kun je niet alleen je doelgroep aanspreken, maar ook een sterke band opbouwen met je klanten en hun vertrouwen winnen. Maar wat is content marketing precies en hoe kun je het effectief toepassen?

Content marketing omvat het creëren en delen van waardevolle, relevante en consistente content om een bepaalde doelgroep aan te trekken en te behouden. Deze content kan bestaan uit blogposts, video’s, infographics en meer. Het doel is om je doelgroep te informeren, te inspireren en te vermaken, terwijl je tegelijkertijd je merk versterkt en je producten of diensten promoot.

Om effectieve content marketing voor je e-commerce bedrijf te implementeren, moet je beginnen met het identificeren van je doelgroep en hun behoeften en interesses. Vervolgens kun je content creëren die aansluit bij deze behoeften en interesses en deze delen via verschillende kanalen, zoals je website, sociale media en e-mailmarketing.

Een effectieve content marketingstrategie voor e-commerce omvat vaak het gebruik van productgerelateerde content, zoals productreviews, tutorials en gebruikstips. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om informatieve content te creëren die gerelateerd is aan je branche of niche, zoals nieuwsberichten en marktanalyses.

Voordelen van content marketing voor e-commerce
 • Verhoogt de merkbekendheid en autoriteit
 • Verbetert de SEO en zoekmachinepositie
 • Verhoogt de betrokkenheid en conversie
 • Bouwt vertrouwen op bij klanten en versterkt de klantrelaties
 • Helpt bij het positioneren van je merk als thought leader in je branche

Als je content marketing wilt gebruiken om je e-commerce bedrijf te laten groeien, is het belangrijk om een consistente en strategische aanpak te hanteren. Creëer waardevolle content die aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep en deel deze via verschillende kanalen om een breed publiek te bereiken. Blijf bijhouden wat werkt en wat niet en pas je aanpak aan om betere resultaten te behalen.

Zet online adverteren in voor jouw e-commerce bedrijf

Online adverteren is een van de meest effectieve manieren om meer verkeer naar je webshop te genereren en de conversies te verhogen. Door middel van gerichte advertentiecampagnes kun je jouw doelgroep bereiken en hen verleiden om een aankoop te doen. Maar hoe zet je online adverteren in voor jouw e-commerce bedrijf?

Definieer je doelgroep

Voordat je begint met adverteren, is het belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is. Dit helpt je om gerichte advertenties te maken die aansluiten bij de interesses en behoeften van je potentiële klanten. Gebruik tools zoals Google Analytics om inzicht te krijgen in de demografische gegevens en interesses van je websitebezoekers.

Kies het juiste advertentieplatform

Er zijn verschillende advertentieplatforms beschikbaar, zoals Google Ads, Facebook Ads en Instagram Ads. Kies het platform dat het beste aansluit bij jouw doelgroep en budget. Elk platform heeft zijn eigen unieke functies en targetingopties, dus zorg ervoor dat je jezelf vertrouwd maakt met de mogelijkheden.

Maak aantrekkelijke advertenties

Om op te vallen tussen de vele advertenties die online worden weergegeven, is het belangrijk om aantrekkelijke advertenties te maken. Gebruik pakkende afbeeldingen en teksten die de aandacht trekken en de voordelen van jouw producten benadrukken.

Gebruik retargeting

Retargeting is een krachtige manier om mensen die eerder interesse hebben getoond in jouw producten opnieuw te benaderen. Door middel van gerichte advertenties kun je hen herinneren aan jouw webshop en hen overtuigen om terug te keren en een aankoop te doen.

Jouw voordelen Andere voordelen
Gericht adverteren bij je doelgroep Hogere conversie door gerichte advertenties
Mogelijkheden om te retargeten Differentiatie mogelijk met andere advertentieplatforms
Aantrekkelijke advertenties met pakkende afbeeldingen en teksten Mogelijkheid tot budgetbeheer en kostenbesparing

Online adverteren kan een krachtig middel zijn om meer verkeer en conversies te genereren voor jouw e-commerce bedrijf. Door gerichte advertenties te maken die aansluiten bij de interesses en behoeften van jouw doelgroep, kun je hen verleiden om een aankoop te doen. Maak gebruik van retargeting om mensen die eerder interesse hebben getoond in jouw producten opnieuw te benaderen en overtuig hen om terug te keren naar jouw webshop.

Leads genereren voor e-commerce

Als e-commerce ondernemer is het van essentieel belang om leads te genereren. Een lead is een potentiële klant die interesse heeft getoond in jouw producten of diensten, bijvoorbeeld door het invullen van een contactformulier, het downloaden van een whitepaper of het achterlaten van een e-mailadres.

Maar hoe genereer je leads voor jouw webshop? Hier zijn een aantal effectieve strategieën:

 1. Content marketing: Door waardevolle en relevante content te creëren, trek je potentiële klanten aan en bouw je autoriteit op binnen jouw branche. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van blogs, het maken van video’s of het organiseren van webinars.
 2. Sociale media: Social media platforms bieden een geweldige gelegenheid om in contact te komen met jouw doelgroep. Door regelmatig te posten en interactie aan te gaan met jouw volgers, vergroot je de kans dat zij jouw webshop gaan bezoeken en contact met je opnemen.
 3. Pay-per-click (PPC) advertenties: Met PPC advertenties, zoals Google Ads, kun je gericht adverteren op zoekwoorden die relevant zijn voor jouw producten of diensten. Zo bereik je potentiële klanten die al op zoek zijn naar wat jij aanbiedt.
 4. Email marketing: Door regelmatig nieuwsbrieven te versturen naar jouw abonnees, blijf je in contact met jouw doelgroep en kan je hen informeren over nieuwe producten, aanbiedingen en acties.

Door deze strategieën toe te passen, vergroot je de kans dat potentiële klanten contact met je opnemen en in de toekomst een aankoop doen. Het is belangrijk om leads te blijven genereren en contact te onderhouden met jouw doelgroep om een gezonde stroom van klanten te behouden.

Sales-automatiseringen voor E-commerce

Om ervoor te zorgen dat jouw e-commerce bedrijf efficiënt werkt en je tijd bespaart, kun je gebruik maken van verschillende salesautomatiseringen. Door het gebruik van automatiseringstools kun je leads beter opvolgen en klantrelaties verbeteren.

Een van de belangrijkste voordelen van sales-automatisering is dat het je in staat stelt om gepersonaliseerde en relevante berichten te sturen naar potentiële klanten, op het moment dat zij het meest geïnteresseerd zijn. Zo vergroot je de kans op conversie en verhoog je de omzet van je webshop.

Voorbeelden van sales-automatiseringen

Hieronder vind je enkele voorbeelden van salesautomatiseringen die je kunt gebruiken voor jouw e-commerce bedrijf:

Naam Functie
E-mail automation Het automatisch versturen van gepersonaliseerde e-mails naar leads en klanten.
CRM software Het bijhouden van klantgegevens en het stroomlijnen van het verkoopproces.
Chatbots Het automatisch beantwoorden van vragen en het bieden van klantenservice aan websitebezoekers.
Abandoned cart e-mails Het versturen van automatische e-mails naar bezoekers die hun winkelwagen hebben verlaten zonder af te rekenen.
Social media automation Het automatisch plaatsen van social media berichten en het monitoren van social media activiteiten.

Door gebruik te maken van sales-automatiseringen kun je jouw verkoopproces efficiënter maken en meer omzet genereren. Er zijn verschillende tools beschikbaar die je kunt gebruiken om jouw e-commerce bedrijf te automatiseren.

Het belang van analyse en metingen bij e-commerce marketing

Om succesvol te zijn in e-commerce marketing is het van groot belang om regelmatig analyses uit te voeren en metingen te verrichten. Door te meten en te analyseren kun je inzicht krijgen in de prestaties van je marketingcampagnes en deze verder optimaliseren.

Er zijn verschillende soorten metingen die je kunt uitvoeren, zoals:

 • Website analyses: hierbij kun je bijvoorbeeld meten hoeveel verkeer er naar je website komt, welke pagina’s het meest bezocht worden en hoe lang mensen op je website blijven.
 • Social media analyses: hierbij kun je bijvoorbeeld meten hoeveel volgers en interactie je hebt op je social media kanalen en welke soorten content het meest effectief zijn.
 • E-mail marketing analyses: hierbij kun je bijvoorbeeld meten hoeveel mensen je e-mails openen en klikken op links in je e-mails.
 • Conversie analyses: hierbij kun je bijvoorbeeld meten hoeveel mensen een aankoop doen op je website en welke marketingcampagnes hier het meest aan bijdragen.

Door deze metingen regelmatig uit te voeren kun je zien welke aanpak werkt en welke niet. Op basis daarvan kun je je strategie aanpassen en verder optimaliseren.

Een andere belangrijke factor is het gebruik van analyse tools. Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je analyses kunt uitvoeren en meetgegevens kunt verzamelen. Voorbeelden hiervan zijn Google Analytics en Facebook Analytics.

Met behulp van deze tools kun je bijvoorbeeld:

 • De prestaties van je website en social media kanalen meten en analyseren.
 • De effectiviteit van je e-mail marketingcampagnes meten en analyseren.
 • Conversies en conversieratio’s meten om te zien hoe succesvol je marketingcampagnes zijn.

Door het uitvoeren van deze analyses en metingen kun je je marketingcampagnes verder verbeteren en optimaliseren. Je krijgt inzicht in wat werkt en wat niet, en kunt op basis daarvan je strategie aanpassen om zo meer succes te behalen met je e-commerce business.

Hoe je de conversie van je e-commerce website kunt verbeteren

Als eigenaar van een e-commerce website wil je graag zoveel mogelijk conversies realiseren. Hoe meer conversies, hoe hoger je omzet. Maar hoe zorg je ervoor dat bezoekers jouw website niet alleen bezoeken, maar ook iets kopen? Hieronder bespreken we enkele effectieve manieren om de conversie van je e-commerce website te verbeteren.

1. Zorg voor een aantrekkelijk ontwerp en goede navigatie

Een aantrekkelijk ontwerp en goede navigatie zijn essentieel voor een gebruiksvriendelijke website. Bezoekers moeten snel kunnen vinden wat ze zoeken en een duidelijke route volgen naar de aankooppagina. Zorg voor een heldere layout, duidelijke call-to-actions en een overzichtelijke categorie-indeling.

2. Maak gebruik van social proof

Social proof is een krachtig middel om de conversie van je website te verhogen. Toon bijvoorbeeld reviews en testimonials van tevreden klanten, of laat zien hoeveel mensen al eerder iets hebben gekocht bij jouw webshop. Dit wekt vertrouwen bij nieuwe bezoekers en maakt de kans groter dat ze ook iets zullen kopen.

3. Bied gratis verzending aan

Gratis verzending is een effectieve manier om de conversie op je website te verhogen. Het is een extra incentive voor bezoekers om over te gaan tot aankoop. Zorg er wel voor dat de prijzen van je producten niet te hoog zijn, anders worden de verzendkosten alsnog meegenomen in de totaalprijs.

4. Optimaliseer je check-out proces

Een ingewikkeld check-out proces kan leiden tot afhakende bezoekers. Zorg daarom voor een overzichtelijk check-out proces met zo min mogelijk stappen. Bied daarnaast verschillende betaalmethoden aan, zoals iDeal, PayPal en creditcardbetalingen.

5. Maak gebruik van retargeting

Niet alle bezoekers van je website gaan direct over tot aankoop. Maak daarom gebruik van retargeting, waarbij je advertenties toont aan mensen die al eerder je website hebben bezocht. Zo blijf je top of mind bij potentiële klanten en vergroot je de kans op conversie.

6. Test en meet regelmatig

Om te weten wat wel en niet werkt, is het belangrijk om regelmatig te testen en meten. Experimenteer met verschillende designs, lay-outs en content en analyseer welke aanpassingen leiden tot de beste conversieresultaten. Pas je strategie aan op basis van de uitkomsten.

Door bovenstaande tips toe te passen, kun je de conversie van je e-commerce website verbeteren en meer omzet genereren. Zorg voor een gebruiksvriendelijk ontwerp, maak gebruik van social proof, bied gratis verzending aan, optimaliseer je check-out proces, gebruik retargeting en test en meet regelmatig. Succes!

Customer relationship management (CRM) voor e-commerce

Als eigenaar van een e-commerce bedrijf is het belangrijk om waarde te hechten aan klantrelaties. Je wilt immers dat klanten regelmatig terugkomen, meer aankopen doen en jouw producten aanbevelen bij anderen. Customer relationship management (CRM) kan je helpen bij het opbouwen van deze waardevolle relaties.

CRM is een strategie waarbij je gegevens en feedback van klanten gebruikt om je marketing en verkoop te verbeteren. Door gegevens te verzamelen over hun gedrag, interesses en voorkeuren, kun je jouw marketingcampagnes personaliseren en relevanter maken. Dit kan leiden tot hogere conversies en klantloyaliteit.

Je kunt verschillende tools en technieken gebruiken om CRM toe te passen op jouw e-commerce bedrijf. Hier zijn een paar voorbeelden:

Tool/Techniek Beschrijving
E-mailmarketing Met e-mailmarketing kun je gepersonaliseerde e-mails sturen naar klanten op basis van hun aankoopgeschiedenis en interesses.
Live chat Live chat kan klanten helpen bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen in real-time.
CRM-software CRM-software kan je helpen om gegevens over je klanten te verzamelen en te organiseren, zodat je jouw marketingcampagnes kunt personaliseren.

Door CRM toe te passen op jouw e-commerce bedrijf, kun je waardevolle klantrelaties opbouwen en behouden. Dit kan leiden tot hogere conversies, meer klantloyaliteit en uiteindelijk meer omzet.

Zo werkt retargeting en remarketing voor jouw e-commerce bedrijf

Retargeting en remarketing zijn krachtige tools om verlaten winkelwagentjes terug te halen en opnieuw te verbinden met potentiële klanten. Door deze strategieën toe te passen, kun je je conversieratio verhogen en meer omzet genereren.

Retargeting betekent dat je advertenties toont aan mensen die jouw website hebben bezocht maar niet hebben geconverteerd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van advertenties op andere websites en sociale media. Het doel is om de aandacht van deze bezoekers te trekken en hen terug te leiden naar jouw website.

Remarketing gaat een stap verder. Hierbij stuur je e-mails naar potentiële klanten die hun winkelwagentje hebben achtergelaten of een bepaalde actie op jouw website hebben uitgevoerd, zoals het bekijken van een specifiek product. Deze e-mails zijn bedoeld om hen te herinneren aan jouw producten en hen te verleiden terug te keren naar jouw website om de aankoop te voltooien.

Retargeting en remarketing zijn effectieve manieren om klanten terug te halen en hen te laten converteren. Door deze strategieën slim toe te passen, kun je jouw conversieratio en omzet verhogen.

Een voorbeeld van hoe dit er kan uitzien:

Retargeting Remarketing
Je bezoekt een webshop en bekijkt een aantal producten, maar verlaat de website zonder aankoop te doen. Je plaatst een product in je winkelwagen, maar besluit af te wachten voordat je de aankoop afrondt.
Je surft naar een andere website zoals Facebook, en ziet daar een advertentie van de webshop die je zojuist hebt bezocht, waarin specifieke producten worden getoond die je hebt bekeken, of gerelateerde producten. Je ontvangt een e-mail van de webshop, waarin wordt aangegeven dat je winkelwagentje nog items bevat. De e-mail kan ook een kortingscode bevatten of andere aanbiedingen om je over te halen de aankoop te voltooien.

Retargeting en remarketing zijn krachtige instrumenten om je conversieratio te verhogen en meer omzet te genereren. Door deze strategieën op een slimme manier te gebruiken, kun je jouw bezoekers omzetten in klanten en hen laten terugkeren naar jouw webshop.

Influencer marketing voor e-commerce

Als e-commerce marketeer is het van groot belang om gebruik te maken van de kracht van social media en influencers om jouw merkbekendheid te vergroten. Influencer marketing is een effectieve manier om jouw e-commerce bedrijf onder de aandacht te brengen bij een groot publiek dat anders misschien niet bereikt zou worden. Door samen te werken met de juiste influencers, kun je jouw producten op een natuurlijke en authentieke manier promoten en hun volgers inspireren om jouw merk te ontdekken.

Een goede influencer marketingstrategie begint met het identificeren van de juiste influencers in jouw branche en doelgroep. Deze influencers moeten een relevante doelgroep hebben die overeenkomt met jouw klantprofiel en in staat zijn om jouw merk op een oprechte en aantrekkelijke manier te promoten. Door een nauwe samenwerking op te bouwen met deze influencers kun je authentieke content creëren die aansluit bij jouw merk en doelgroep.

Een andere belangrijke factor bij influencer marketing is het meten van het succes van jouw campagnes. Door te werken met influencers die passen bij jouw merk en doelgroep, kun je een positieve impact zien op de betrokkenheid en conversie van jouw e-commerce website. Het is daarom belangrijk om inzicht te hebben in de resultaten van jouw influencer marketingcampagnes en deze te optimaliseren voor maximale effectiviteit.

“Het is belangrijk om te onthouden dat een goede influencer marketingstrategie draait om authenticiteit en het opbouwen van vertrouwen bij jouw doelgroep.”

Naast het vergroten van merkbekendheid en betrokkenheid, kan influencer marketing ook helpen bij het genereren van leads en conversies. Door samen te werken met influencers die jouw producten op een natuurlijke en relevante manier promoten, kun je potentiële klanten inspireren om aankopen te doen op jouw e-commerce website.

Overweeg daarom om influencer marketing op te nemen in jouw e-commerce marketingstrategie om jouw merk te laten groeien en meer verkoop te genereren. Door samen te werken met de juiste influencers en de resultaten van jouw campagnes te meten en te optimaliseren, kun je jouw e-commerce succes vergroten.

Mobile commerce (m-commerce) voor e-commerce

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om online aankopen te doen. M-commerce is dan ook een belangrijk onderdeel van e-commerce marketing. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw webshop goed presteert op mobiele apparaten?

Een van de eerste stappen is het optimaliseren van je website voor mobiele apparaten. Dit betekent dat je website responsive moet zijn en zich aanpast aan verschillende schermgroottes. Hierdoor wordt de gebruikerservaring verbeterd en blijven bezoekers langer op je website.

Daarnaast is het van belang om de laadsnelheid van je website te optimaliseren. Mobiele gebruikers hebben over het algemeen minder geduld dan desktopgebruikers en zullen eerder afhaken als je website te traag is.

Een andere belangrijke factor is het gebruik van mobiele betaalmethoden. Zorg ervoor dat jouw webshop gebruikmaakt van betaalmethoden die geschikt zijn voor mobiele betalingen, zoals Apple Pay en Google Pay.

Verder is het van belang om aandacht te besteden aan de navigatie en de inhoud van je webshop. Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie en producten gemakkelijk te vinden zijn en dat de inhoud is afgestemd op de mobiele gebruikerservaring.

Statistieken voor m-commerce

Jaar M-commerce marktaandeel in Nederland
2018 44%
2019 55%
2020 67%

“Mobiele apparaten zijn niet meer weg te denken uit het online shopping landschap. Het is van groot belang voor e-commerce bedrijven om hierin mee te gaan en te zorgen voor een optimale mobiele gebruikerservaring.”

Met deze statistieken is het duidelijk dat m-commerce een belangrijke rol speelt in e-commerce marketing. Het is daarom van groot belang om jouw webshop te optimaliseren voor mobiele apparaten en rekening te houden met de specifieke behoeften van mobiele gebruikers.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken wat de beste strategieën zijn voor e-commerce marketing. We zijn ingegaan op verschillende aspecten van online marketing en hebben uitgelegd hoe deze kunnen bijdragen aan het verhogen van je online verkoop. Het is belangrijk om effectieve online marketingstrategieën toe te passen om je e-commerce bedrijf te laten groeien.

In dit laatste gedeelte herhalen we de belangrijkste punten die we hebben besproken in dit artikel over e-commerce marketing strategieën. Om jouw e-commerce succes te verbeteren, raden we je aan onze gratis video te downloaden voor meer diepgaande inzichten en tips.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) voor e-commerce

Zoekmachine optimalisatie is een essentieel onderdeel van e-commerce marketing. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, kun je meer organisch verkeer naar je webshop genereren. Gebruik SEO strategieën en technieken om je website hoger te laten ranken in zoekresultaten en meer potentiële klanten te bereiken.

Het optimaliseren van je website voor e-commerce

Een optimale gebruikerservaring op je website kan bijdragen aan het verhogen van de conversie. Optimaliseer je website voor e-commerce door het verbeteren van de navigatie, het verkorten van de laadtijd en het creëren van aantrekkelijke productpagina’s. Zorg dat je website er professioneel uitziet en gemakkelijk te gebruiken is.

Social media marketing voor e-commerce

Social media platforms bieden geweldige mogelijkheden om je merk te promoten en meer potentiële klanten aan te trekken. Maak gebruik van social media marketing om je merkbekendheid te vergroten, meer verkeer naar je webshop te genereren en in contact te komen met je doelgroep.

Content marketing voor e-commerce

Waardevolle content kan bijdragen aan het aantrekken van meer potentiële klanten en het verbeteren van de gebruikerservaring op je website. Creëer content die interessant is voor je doelgroep en zorg dat het aansluit bij de behoeften van je klanten. Door te investeren in content marketing kun je loyaliteit opbouwen en meer conversie genereren.

Online adverteren voor e-commerce

Online adverteren biedt veel mogelijkheden voor e-commerce bedrijven. Maak gebruik van verschillende advertentieplatformen om je merk te promoten en meer verkeer naar je webshop te genereren. Optimaliseer je advertentiecampagnes om meer conversies te realiseren en je ROI te verbeteren.

Leads genereren voor e-commerce

Door leads te genereren kun je potentiële klanten bereiken en hen converteren naar betalende klanten. Gebruik verschillende strategieën en technieken om leads te genereren, zoals e-mailmarketing en het aanbieden van gratis content. Zorg dat je altijd de toestemming hebt van je leads om hen te benaderen.

Sales-automatiseringen voor e-commerce

Sales-automatiseringen kunnen bijdragen aan het efficiënter maken van het verkoopproces en het verhogen van de conversie. Gebruik verschillende tools en technologieën om het verkoopproces te automatiseren en te optimaliseren voor een betere klantbeleving.

Het belang van analyse en metingen bij e-commerce marketing

Analyse en metingen zijn belangrijk om inzicht te krijgen in de prestaties van je marketingcampagnes en deze te optimaliseren. Gebruik verschillende tools om gegevens te analyseren en meet de ROI van je campagnes om te bepalen waar je kunt verbeteren.

Het verbeteren van de conversie bij e-commerce

Het verbeteren van de conversie bij e-commerce is een belangrijk doel voor veel webshops. Gebruik verschillende technieken en strategieën, zoals A/B-testen en het verbeteren van de checkout-ervaring, om de conversie te verhogen en meer omzet te genereren.

Customer relationship management (CRM) voor e-commerce

Customer relationship management kan bijdragen aan het verbeteren van de klantrelaties en het stimuleren van herhaalaankopen. Gebruik CRM-strategieën om de klantloyaliteit op te bouwen en je klanten tevreden te houden.

Retargeting en remarketing voor e-commerce

Retargeting en remarketing kunnen bijdragen aan het verleiden van potentiële klanten om terug te keren en een aankoop te doen. Maak gebruik van deze strategieën om bezoekers die al interesse hebben getoond in je producten te converteren naar betalende klanten.

Influencer marketing voor e-commerce

Gebruik influencer marketing om invloedrijke personen in jouw branche te betrekken bij het promoten van je producten. Maak gebruik van hun bereik en netwerk om meer potentiële klanten te bereiken en je merk te laten groeien.

Mobile commerce (m-commerce) voor e-commerce

Maak gebruik van mobile commerce om je webshop te optimaliseren voor mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om online te shoppen, dus het is belangrijk om de mobiele gebruikerservaring te verbeteren om meer verkopen te realiseren.

Download onze gratis video voor meer diepgaande inzichten en tips om jouw e-commerce succes te verbeteren.

FAQ

Wat zijn de beste strategieën voor e-commerce marketing?

De beste strategieën voor e-commerce marketing zijn onder andere zoekmachine optimalisatie (SEO), social media marketing, content marketing, online adverteren en het genereren van leads. Door deze strategieën effectief toe te passen, kun je jouw online verkoop verhogen.

Waarom is online marketing belangrijk bij e-commerce?

Online marketing is essentieel bij e-commerce omdat het je helpt om je online verkoop te verhogen. Door effectieve online marketingstrategieën toe te passen, kun je jouw doelgroep bereiken, je merkbekendheid vergroten en meer potentiële klanten aantrekken.

Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor zoekmachines?

Je kunt je website optimaliseren voor zoekmachines door zoekmachine optimalisatie (SEO) strategieën toe te passen. Dit omvat het optimaliseren van je content, het gebruik van relevante zoekwoorden, het verbeteren van de laadsnelheid van je website en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks.

Op welke manieren kan ik mijn website optimaliseren voor e-commerce?

Je kunt je website optimaliseren voor e-commerce door het verbeteren van de gebruikerservaring, het optimaliseren van de productpagina’s, het implementeren van een snelle en gemakkelijke check-out procedure en het bieden van betrouwbare betaalopties.

Hoe kan ik social media marketing gebruiken voor mijn e-commerce bedrijf?

Je kunt social media marketing gebruiken om je e-commerce bedrijf te promoten door het creëren van waardevolle content, het vergroten van je merkbekendheid, het genereren van betrokkenheid en conversies, en het gebruik maken van betaalde advertenties en influencers.

Wat is het belang van content marketing bij e-commerce?

Content marketing is belangrijk bij e-commerce omdat het je in staat stelt om waardevolle content te creëren die je doelgroep aanspreekt. Door relevante en boeiende content te delen, kun je je merkbekendheid vergroten, betrokkenheid genereren en conversies stimuleren.

Hoe kan ik online adverteren gebruiken voor mijn e-commerce bedrijf?

Je kunt online adverteren gebruiken voor je e-commerce bedrijf door het opzetten en optimaliseren van effectieve advertentiecampagnes op platforms zoals Google Ads, Facebook Ads en Instagram Ads. Hiermee kun je meer verkeer naar je website genereren en conversies realiseren.

Hoe kan ik leads genereren voor mijn e-commerce bedrijf?

Je kunt leads genereren voor je e-commerce bedrijf door middel van strategieën zoals het aanbieden van waardevolle content in ruil voor contactgegevens, het implementeren van pop-ups en formulieren op je website, het gebruiken van e-mailmarketing en het bieden van exclusieve aanbiedingen.

Hoe kan ik sales-automatiseringen gebruiken bij mijn e-commerce bedrijf?

Je kunt sales-automatiseringen gebruiken bij je e-commerce bedrijf door middel van tools en technologieën zoals customer relationship management (CRM) software, e-mailautomatisering en chatbots. Dit helpt je om het verkoopproces te automatiseren en efficiënter te maken.

Waarom is analyse en metingen belangrijk bij e-commerce marketing?

Analyse en metingen zijn belangrijk bij e-commerce marketing omdat ze je inzicht geven in de prestaties van je marketingcampagnes. Door gegevens te analyseren en metingen uit te voeren, kun je de effectiviteit van je strategieën beoordelen en je campagnes optimaliseren voor betere resultaten.

Hoe kan ik de conversie van mijn webshop verbeteren?

Je kunt de conversie van je webshop verbeteren door het optimaliseren van je productpagina’s, het vereenvoudigen van de check-out procedure, het implementeren van reviews en testimonials, het bieden van betrouwbare betaalopties en het personaliseren van de gebruikerservaring.

Wat is customer relationship management (CRM) bij e-commerce?

Customer relationship management (CRM) verwijst naar strategieën en technieken die worden gebruikt om klantrelaties te verbeteren en klantloyaliteit op te bouwen. Dit omvat het verzamelen en beheren van klantgegevens, het bieden van gepersonaliseerde communicatie en het stimuleren van herhaalaankopen.

Hoe kan ik retargeting en remarketing gebruiken voor mijn e-commerce bedrijf?

Je kunt retargeting en remarketing gebruiken voor je e-commerce bedrijf door middel van pixel tracking en het tonen van gerichte advertenties aan potentiële klanten die al interesse hebben getoond in je producten. Dit helpt je om hen te verleiden om terug te keren en een aankoop te doen.

Wat is influencer marketing en hoe kan ik het gebruiken voor mijn e-commerce bedrijf?

Influencer marketing houdt in dat je invloedrijke personen in jouw branche gebruikt om je producten te promoten. Door samen te werken met relevante influencers, kun je een groter bereik genereren, je merkbekendheid vergroten en meer potentiële klanten bereiken.

Waarom is mobile commerce (m-commerce) belangrijk bij e-commerce?

Mobile commerce (m-commerce) is belangrijk bij e-commerce omdat steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om online aankopen te doen. Het is essentieel om je webshop te optimaliseren voor mobiele apparaten en de mobiele gebruikerservaring te verbeteren om meer verkopen te realiseren.

Wat zijn de belangrijkste punten die besproken zijn in dit artikel over e-commerce marketing strategieën?

In dit artikel hebben we besproken wat de beste strategieën zijn voor e-commerce marketing, het belang van online marketing bij e-commerce, zoekmachine optimalisatie (SEO) voor e-commerce, het optimaliseren van je website voor e-commerce, social media marketing voor e-commerce, content marketing voor e-commerce, online adverteren voor e-commerce, leads genereren voor e-commerce, sales-automatiseringen voor e-commerce, het belang van analyse en metingen bij e-commerce marketing, het verbeteren van de conversie bij e-commerce, customer relationship management (CRM) voor e-commerce, retargeting en remarketing voor e-commerce, influencer marketing voor e-commerce en mobile commerce (m-commerce) voor e-commerce. Deze strategieën en technieken kunnen je helpen om jouw e-commerce succes te verbeteren.

Naar welke email kan ik de video heen sturen?

Al 100+ ondernemers geholpen met een schaalbaar offerte systeem

🔒 Wij houden niet van spam!

Zal ik je helpen met het bouwen van een eigen offerte systeem?